Helyi közélet

2014.06.06. 13:30

„Szeme” lesz a településeknek

Hajdú-Bihar - Százhetvenhét, ebből 6 megyénkbeli településen építenek ki térfigyelő kamerarendszert a következő hónapokban 1,6 milliárd forint kormányzati támogatásból - jelentette be a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Hajdú-Bihar - Százhetvenhét, ebből 6 megyénkbeli településen építenek ki térfigyelő kamerarendszert a következő hónapokban 1,6 milliárd forint kormányzati támogatásból - jelentette be a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.Tállai András elmondta, a pályázatok elbírálásánál figyelembe vették a települések bűnügyi statisztikáit. Ebes, Hajdúhadház, Fülöp, Hosszúpályi, Monostorpályi és Vámospércs könyvelheti el megyénkben a 8-13 millió forintot; az első két helységben már vannak kihelyezett kamerák, azokat bővítik, korszerűsítik.

Elmondta azt is, az önkormányzatok a kamerarendszerek kiépítéséhez százszázalékos támogatást kapnak, és a forrásokat az államkincstár egy összegben utalja át a szerződéskötés után.

A részletekről a polgármesterek szólalnak meg.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában