Helyi közélet

2014.06.07. 19:52

Pünkösdi királyt választottak

Debrecen - A néphagyomány megtartásának jegyében megválasztották az idei év pünkösdi királyát a Csapókerti Közösségi Házban szombat délután. A legügyesebb legény jutalma öt liter sör, póló és koszorú volt.

Debrecen - A néphagyomány megtartásának jegyében megválasztották az idei év pünkösdi királyát a Csapókerti Közösségi Házban szombat délután. A legügyesebb legény jutalma öt liter sör, póló és koszorú volt.

Az ehhez kapcsolódó programok sora a Süveg utcán és annak környékén a Ritmico ütő együttes előadásával kezdődött, akik elsősorban filmslágerek átirataival szórakoztatták a közönséget. Őket többek között fiatal énekesek, néptáncosok követték a színpadon, de volt színházi előadás, a szomszédos templomkertben pedig kézműves játszóházat tartottak a gyerekeknek.

Közben a közösségi ház környékét remek illatok lengték be, melyek az épület udvarán felállított bográcsokból szálltak fel, ahol paprikáskrumpli főzőversenyt rendeztek. Erre ezúttal négy csapat nevezett. A szabály az volt, hogy a négytagú együttesekben mindössze egy 26 évnél idősebb ember lehetett. A nyertesek megkapták a vádorfakanál díjat.

A késő délutáni pünkösdi királyválasztásra kizárólag 16 évesnél idősebb legények jelentkezhettek. Nekik több ügyességi versenyszámban is meg kellett egymással küzdeniük, így például volt petrencés rúd kitartás, lufifújás és kötéllhúzás. Ezután jött a fő feladat, egy négy méteres, gyalult fából készült pózna tetejére úgy kellett minél hamarabb feljutni, hogy nem lehetett semmilyen segédeszközt igénybe venni.

Az öt induló az egyes versenyszámokban nyújtott teljesítményét pontozta a zsűri.

A győztes a 24 éves Pusztai Gábor lett, aki hivatalosan munkát keres, miközben rendezvényeken szívesen énekel és zsonglőrködik.

Nyereménye egy öt liter sört tartalmazó hordó, egy a pünkösdi királyságot hirdető póló és egy fűzfa koszorú lett.

- HBN-OCs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában