Helyi közélet

2014.06.18. 10:19

Paprikás krumpli versenyre

Váncsod - Horgászversennyel indult, főzőversennyel folytatódott a nap.

Váncsod - Horgászversennyel indult, főzőversennyel folytatódott a nap.

Bihari paprikáskrumpli-főző bajnokságot rendeztek Váncsodon a közelmúltban, amely sok látogatót vonzott a Kispályára a környékbeli településekről is. A program a váncsodi horgásztónál megrendezett horgászversennyel indult. A rendezvényt Szalay Csaba polgármester nyitotta meg; az esemény hangulatát kihasználva jókívánságaival, valamint eddigi munkájukat megköszönve köszöntötte maga, valamint a település nevében egy csokor virággal az idei évben 10 éves megalakulását ünneplő Fehér Akác Népdalkör minden tagját.

Ezután a főzőverseny, a horgászverseny, a rajzpályázat, valamint a már második alkalommal megrendezett tiszta udvar, rendes ház elnevezésű akció, illetve a „parasztolimpia” értékelése és díjátadása követett. A főzőversenyen tíz csapat mérhette össze tudását két kategóriában: a legjobb paprikás krumplit és a legjobb egyéb ételt értékelte a zsűri, míg helyi és környékbeli csoportok szórakoztatták az érdeklődőket különböző színes műsorszámokkal, népdalokkal, modern és társas táncokkal, valamint élőzenével.

Fellépett a Szeredás Népzenei Együttes, a Diószegi Angyalok, a Váncsodi Mesevilág Óvoda, a Fehér Akác Népdalkör, az Angel Linedance Club, az Igazgyöngy AMI társastánc csoportja, az El Ritmo tánccsoport, az Élőben-d zenekar, valamint az OpeN DoorS zenekar. A közel ezer fős közönség jó hangulatát Roberto, a mulatós masszőr fokozta. A színpadi programok mellett a fiatalokat és idősebbeket italbringa, quadozási lehetőség, városnéző kisvonat, valamint mini vidámpark várta.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában