Helyi közélet

2014.06.27. 14:18

Nőszövetségi Konferencia Debrecenben

Debrecen - Több mint 200 résztvevővel kezdődött el 10 órakor a debreceni Nagytemplomban a Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség 21. Egyházkerületi Konferenciája.

Debrecen - Több mint 200 résztvevővel kezdődött el 10 órakor a debreceni Nagytemplomban a Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség 21. Egyházkerületi Konferenciája.

A találkozóra a kerületi gyülekezetek nőszövetségein kívül határon túlról, még pedig Erdélyből, Felvidékről, Királyhágómellékről, Kárpátaljáról és Vajdaságból is érkeztek nőszövetségi tagok.

A mostani konferencia mottójául a Reformátusok Hetedik Világtalálkozójának mottóját választották: „Legyenek láthatóvá tetteid!” (90. zsoltár)

Dr. Gaál Botondné dr. Czeglédy Mária, a Tiszántúli Református Egyházkerület Nőszövetségének elnök kiemelte, hogy ez a mottó határozza meg a nőszövetségek mindennapi munkáját, hogy általuk Isten tettei láthatóvá, megfoghatóvá, életes gyakorlattá váljanak saját életükben, gyülekezetükben, a társadalomban.

A konferencián előadást tartott P. Tóthné Szakács Zita, országos elnök, akit májusban választottak meg a küldöttek a következő öt éves ciklusra elnökül.

Az elnök asszony beszédében kiemelte, hogy fontos láthatóvá tenni azt is a mindennapokban, hogy keresztények vagyunk. Láthatóvá kell tenni a beszédben, a tettekben, a munkában. A kereszténységet Istenhez közel kerülve és nem pedig felszínesen szabad és kell megélni.

P. Tóthné Szakács Zita hangsúlyozta, hogy a mai társadalom legnagyobb hiányossága az Istennélküliség. Az Isten nélkül élő ember céltalan, míg az Istennel élő embernek, tartása van, a keresztény ember tudja, hogy van kire támaszkodnia, ráadásul a keresztények egymásból is erőt tudnak meríteni. Isten munkálkodik bennünk, Ő általunk cselekszik, így nem a mi jó cselekedeteinknek kell megnyilvánulni, hanem az Úr, általunk végzett munkáját kell láthatóvá tenni.

A nőszövetségek jövőbeni feladatai között említette azt is, hogy olyan programokat kell szervezni, ami vonzó a fiatal nők számára, így a nőszövetségek munkájának láthatóvá válása mellett ez az egyik legfontosabb cél, hogy meg tudják szólítani azokat, akik bizonytalanok, akik Isten nélkül élnek.

A konferencia elején Vad Zsigmond, a Debreceni Református Egyházmegye esperese hirdetett igét. A találkozón az előadások mellett köszöntötték a 20, 15, 10 és 5 éves nőszövetségeket, valamint beszámolót tartott Dr. Gaál Botondné dr. Czeglédy Mária, a Kanadai Nőszövetség Konferenciáján szerzett tapasztalatairól, valamint az Erdélyi Református Nőszövetség bemutatta a Bonyhai Bethlen-kastély történetét. Az épületet, valamint a hozzá tartozó birtokot, 2013 tavaszán adta használatba a Nőszövetségnek az Erdélyi Református Egyházkerület. A záró áhítatot Halász Béla, a Szerbiai Református Keresztyén Egyház püspöke tartotta.

- Tiszántúli Református Egyházkerület -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában