Helyi közélet

2014.06.05. 17:16

Könyvadománnyal ajándékozta meg a Moszkvai Szolzsenyicin Ház az egyetemet

Debrecen - Könyvadománnyal támogatta a Moszkvai Szolzsenyicin Ház a Debreceni Egyetem Szlavisztikai Intézetét.

Debrecen - Könyvadománnyal támogatta a Moszkvai Szolzsenyicin Ház a Debreceni Egyetem Szlavisztikai Intézetét.

Háromszázötven könyvet adományozott 2014. június 5-én a Debreceni Egyetem számára a Moszkvai Szolzsenyicin Ház – a kötetek a Szlavisztikai Intézet könyvtári állományát gazdagítják. Papp Klára, a Bölcsészettudományi Kar dékánja az átadón megjegyezte: A könyvadománnyal az orosz szakos képzést, a Szlavisztikai Intézet tudományos tevékenységét támogatták az orosz partnerek. A dékán arra is felhívta a figyelmet, hogy a kiterjedt nemzetközi kapcsolatoknak köszönhetően a Debreceni Egyetemen hamarosan orosz kulturális központ nyílik.

A Szolzsenyicin Ház az orosz nyelvet és irodalmat oktató intézményeket szerte a világon támogatja hasonló könyvadományokkal, melyek legfőképpen az intézmény profiljához kapcsolódnak. A Debrecenbe érkezett könyvek között is megtaláljuk Szolzsenyicin műalkotásait, az életművét feldolgozó tanulmányköteteket, dokumentumgyűjteményeket. Emellett a Szolzsenyicin Ház az orosz irodalom emigrációban élt íróinak, költőinek műveiből és az ezekről szóló szakmunkákból is szép válogatást nyújtott át az intézetnek – mutatta be a köteteket Goretity József, a Szlavisztikai Intézet igazgatója.

A Debreceni Egyetemre érkezett kötetek a mindennapi oktatás során is használhatóak lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában