Helyi közélet

2014.06.14. 14:20

Ittasan jött az országba

Az ártándi határátkelőhelyen igazoltatták azt a román férfit a rendőrök, akinél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

Az ártándi határátkelőhelyen igazoltatták azt a román férfit a rendőrök, akinél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

A nyomozás adatai szerint 2014. április 20-án 15 óra 42 perckor egy román állampolgár az általa vezetett tehergépkocsival közlekedett a 42. számú főúton Románia irányából, majd az ártándi közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkezett az ország területére.

A rendőrök a sofőrt igazoltatták, valamint alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, amely pozitív értéket mutatott. Az egyenruhások a 47 éves férfit további mintavétel céljából előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra és vezetői engedélyét a helyszínen bevonták. A rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a sofőrt, valamint szakértőt rendeltek ki az eljárás során.

A külföldi férfi ellen a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság befejezte a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást és az ügy iratait 2014. június 13-án vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában