Helyi közélet

2014.06.12. 14:46

Ittas vezetők ügyeit zárta le a rendőrség

Hajdú-Bihar - A Debreceni Rendőrkapitányság és a Hajdúnánási Rendőrkapitányság egy- egy járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást zárt le.

Hajdú-Bihar - A Debreceni Rendőrkapitányság és a Hajdúnánási Rendőrkapitányság egy- egy járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást zárt le.A rendőrök 2014. február 16-án 4 óra 25 perc körüli időben, Debrecenben a Kishegyesi úton felfigyeltek egy gépkocsira, melynek sofőrje a rendőrautót látva megállt a gépkocsival, kiszállt és átült a jobb első ülésre.

Az egyenruhások intézkedés alá vonták a férfit, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A járőrök az ebesi lakost további mintavétel céljából előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, vezetői engedélyét pedig bevonták. A nyomozók az 53 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták és a büntetőeljárás során szakértőt rendeltek ki.

A Debreceni Rendőrkapitányság a terhelttel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte és a nyomozás iratait 2014. június 11-én vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

A rendőrök 2014. április 18-án 20 óra 30 perc körüli időben, Hajdúdorogon, az egyik vendéglátóhelyen intézkedtek, amikor észrevették, hogy egy férfi kimegy az épületből és beül egy autóba, majd elhajt a helyszínről. A rendőrök a férfi után mentek és néhány méteren belül intézkedés alá vonták. A járőrök igazoltatták a sofőrt, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, melyet a későbbi szakértői vizsgálat alátámasztott.

Az egyenruhások a helyi lakost további mintavétel céljából előállították a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra, vezetői engedélyét pedig bevonták. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a 73 éves férfit, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság a terhelttel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte és a nyomozás iratait 2014. június 10-én bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában