Helyi közélet

2014.06.30. 15:10

Ha kedd, akkor a fizika

Debrecen - A természettudományi kar mind az öt intézetét végiglátogatják a táborozók.

Debrecen - A természettudományi kar mind az öt intézetét végiglátogatják a táborozók. Az ország minden részéből, de zömmel a Debreceni Egyetem vonzáskörzetéből érkeztek azok a középiskolás diákok, aki ezen a héten a természettudományi kar intézeteiben folyó munkával ismerkednek.

A bentlakásos tábor megnyitóján Csernoch László tudományos rektorhelyettes arra hívta fel a csaknem száz résztvevő figyelmét, hogy ha, nem is mindig tudatosul bennünk, de mindenütt körbevesznek bennünket, azok a tárgyak, jelenségek, melyek a természettudomány körébe tartoznak.

Példák sorával támasztotta alá állítását, hivatkozva a kutatómunka eredményeire. A diákok ugyanis a maguk választotta területen, szintén kutatásokat fognak végezni a kar öt (biológiai és ökológiai, fizikai, földtudományi, kémiai, matematikai) intézetében.

A szombatig tartó tábor programját Kun Ferenc a kar dékánhelyettese ismertette. Eszerint a diákok péntekig valamennyi intézet munkájával megismerkednek, így például kedden a fizikaiéval, de azon kívül az egyetem egy kutatócsoportjához csatlakoznak a választott területen.

Még több részlet a keddi Naplóban, illetve a www.naplo.hu weboldalon.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában