Helyi közélet

2014.06.17. 20:13

Egyre kevesebb a gyermek az óvodában

Balmazújváros - A májusi képviselő-testületi ülésen többek között az óvoda beszámolójáról is tárgyaltak.

Balmazújváros - A májusi képviselő-testületi ülésen többek között az óvoda beszámolójáról is tárgyaltak.

A gyereklétszám folyamatos csökkenése mellett az elmúlt öt nevelési évben 27 százalékról 40 százalékra emelkedett az etnikai gyerekek aránya – állapítja meg a balmazújvárosi Egyesített Óvoda és Bölcsőde Intézmény beszámolója, amelyet május 21-ei ülésén fogadott el a hajdúsági település képviselő-testülete. A dokumentum szerint jelenleg az egyesített intézmény folyamatos felvételi kötelezettségéből adódóan 517 óvodás gyermekből 297 hátrányos helyzetűnek, 138 halmozottan hátrányos helyzetűnek minősül, 206 fő gyermek pedig „etnika” – írja a beszámolót készítő Vezendi Andrásné intézményvezető, aki azonban nem definiálja, mi alapján sorolták a kicsiket az utóbbi kategóriába.

Az egyik szegregátum közelében működő Bólyai utcai Mesevár Óvodában a 25-27 fős csoportokban 15-17 fő az „etnika” aránya – olvasható az írásban, amelyből kiderül: mind az óvoda, mind a bölcsőde folyamatos felvételt biztosít.

HBN

A cikk folytatása a szerdai Naplóban olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában