Helyi közélet

2014.06.20. 07:56

Az árnyék is odaköltözött...

Debrecen - Miért nem hajtanak végre egy jogerős bírósági ítéletet?

Debrecen - Miért nem hajtanak végre egy jogerős bírósági ítéletet?

Tóth László a Honvédtemető utca 26. szám alatt egy kétfelé választott ikerház egyik felében lakik. A másik házrészben, a 28. szám alatt egy asszony él, aki az épület kert felőli végén lévő lapos tetőre 2010-ben engedély, és Tóth László hozzájárulása nélkül ráépített egy 2 méter 60 centiméter magas nyeregtetőt.

A férfi a helyszínen megmutatta nekünk, hogy az új tető miatt az ő fürdőszobájában és spájzában azóta nappal is sötét van, villanyt szokott felkapcsolni. Ráadásul a bővítés után a két tetőt rosszul illesztették össze, mely miatt beázik az épület. Tóth László azt is sérelmezi, hogy az építkezés során a telkéből a falra ragasztott szigeteléssel a szomszéd elvett 9 centimétert.

Igazságkeresés

A felek emiatt perre mentek. Tóth László szerint, első fokon annak ellenére a szomszédja nyert, hogy a vitatott tetőt szabálytalanul, koszorú nélkül alakították ki. Idén március 12-én, másodfokon azonban ellenkező ítélet született. A bíróság Tóth Lászlónak adott igazat és jogerősen arra kötelezte a szomszédját, hogy bontsa le a tetőt. (A 15 ezer forintos perköltséget is meg kell kapnia a panaszosnak.)

A márciusi döntés ellenére a polgármesteri hivatal műszaki osztálya május elején 180 napos ideiglenes fennmaradási engedélyt adott ki – állítja Tóth László, aki az eredeti állapot azonnali visszaállítását követeli. Azt mondja, hogy ha a város nem kötelezi szomszédját a jogerős bírósági ítéletet végrehajtására, a miniszterelnökhöz fordul.

HBN-OCs

A teljes cikk a Napló pénteki számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában