Helyi közélet

2014.06.06. 14:16

A gyermekklinika kis betegeinek gyűjtöttek

Debrecen - Több mint 2 millió forinttal segíti a beteg gyerekeket a Hallgatói Önkormányzat és a külföldi diákokat tömörítő szervezet, az FMSA.

Debrecen - Több mint 2 millió forinttal segíti a beteg gyerekeket a Hallgatói Önkormányzat és a külföldi diákokat tömörítő szervezet, az FMSA.

Az április végi Medikus Hét jelképes belépőjegyeinek eladásából befolyt összeget, illetve az International Food Day bevételét teljes egészében a Gyermekklinika Alapítványa „Gyermekeinkért” Alapítványnak ajánlották fel az orvos és egészségtudományi képzésben résztvevő hallgatók és a külföldi diákokat tömörítő szervezet, az FMSA – emelte ki Hamar Attila, a DEHÖK alelnöke a pénteki adományátadáson.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata a május 12-14. között zajlott TEK7 Búcsúztatón egyedi pólókat kínált a diákoknak, melyek árát ugyancsak a gyermekklinikának ajánlották fel. Emellett a fellépők által dedikált tárgyakra is licitálhattak a hallgatók a facebookon keresztül, így a medikusokkal együtt a magyar hallgatók 741 ezer Ft-ot adományoztak, a külföldi diákok pedig 1.317.730 forintot gyűjtöttek.

- Az egyetemen a jövő értelmiségei tanulnak, így egyértelmű, hogy a felelősségvállalás is fontos részét képezi az egyetemi életnek. A Hallgatói Önkormányzat ezért kötelességének érzi, hogy lehetőségeihez mérten, a hallgatókkal együtt segítsenek nehéz helyzetben lévőknek. Ebben az esetben a gyermekklinika kis betegeinek – fogalmazott Keresztes Gergő Márk, a DEHÖK alelnöke.

- Kinőttük már a klinika falait, de nem baj, mert hagyunk munkát a jövő generációjának is, akik remélhetőleg olyan jó kapcsolatot fognak ápolni az akkori hallgatókkal, mint mi a mostaniakkal. A klinika a befolyt összegből négy, tökéletesen fertőtleníthető kiságyat vásárol a csecsemők elhelyezésére, illetve az édesanyák számára is, hiszen ha egy egészséges gyereknek joga van az édesanyjához, akkor egy betegnek még inkább – mondta Balla György egyetemi tanár, a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Intézet igazgatója.

A hallgatók adományai mindenképpen példaértékűek, melynek a gyermekklinika valamennyi dolgozója mellett legjobban a kis betegek és családjaik örülnek. A gyűjtéseket továbbra is folytatják majd a hallgatók, hogy hasonló felajánlásokat tehessenek egy nemes ügy érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában