Helyi közélet

2014.05.14. 14:15

Terv a városközpont felújítása

Téglás - A testület döntés előkészítő tanulmányt készíttet a városközpont felújítására.

Téglás - A testület döntés előkészítő tanulmányt készíttet a városközpont felújítására.

A képviselők elfogadták az önkormányzat 2013. évi gazdálkodásáról szóló zárszámadást. A könyvvizsgálói jelentés megállapította, hogy az önkormányzat vagyoni és pénzügyi helyzete stabil. A 2014. évben az adósságkonszolidáció tovább javítja a város pénzügyi és vagyoni helyzetét. A legutóbbi ülésen döntöttek továbbá arról, hogy folytatódjon a polgármesteri hivatal felújításának II. üteme. Eszerint sor kerülne az épület egy részének belső felújítására, az elektromos hálózat cseréjére, fűtéskorszerűsítésre, belső nyílászárók cseréjére és az irodák padozatainak felújítására.

Nem kell új városháza

A képviselő-testület szolgálati helyiséget biztosított Téglás polgárőr szervezetének a volt KMB- irodában, mert a megyei rendőrkapitányság lemondott az iroda használatáról. A testület döntést előkészítő tanulmányt készíttet a városközpont felújítására. – 2010-ben egy pályázatra már készült ilyen terv, de a hatáskörök és feladatok átrendeződése miatt szükséges újból áttekinteni. A jelenlegi helyzetben új városháza építése nem indokolt, mivel a járási hivatalokhoz sok feladat átkerült a polgármesteri hivataloktól. A jövőben a felújított hivatal további bővítésében gondolkodunk, ahol korszerű, igényes házasságkötő-terem és szolgáltató egységek kerülnének kialakításra, lényegesen kisebb költségráfordítással – tájékoztatott Czibere Béla polgármester.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában