Helyi közélet

2014.05.29. 15:27

Tagadják a vesztegetést

Debrecen - Új védő után kell néznie az ügy másodrendű vádlottjának.

Debrecen - Új védő után kell néznie az ügy másodrendű vádlottjának.

A vádirat ismertetésével és az elsőrendű vádlott meghallgatásával kezdetét vette annak a két, gáz­órák ellenőrzését végző férfi ügyének a tárgyalása, akik a vádirat szerint kenőpénzért cserében eltekintettek egy magánszemély mérőműszerének leszerelésétől.

H. Nándor első- és M. András másodrendű vádlottak ellen gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A két férfi egy debreceni ház albérlőjét kereste fel 2012 májusában, miután kiderült, hogy a tulajdonosnak elmaradása van. Az ellenőrzés után azt közölték az albérlővel, hogy sérülést találtak az órán, ami rongáltnak minősül, így azt – a szabályok szerint – le kell szerelniük és szakértői vizsgálatra kell küldeniük.

Jegyzőkönyvet azonban nem vettek fel, ehelyett a lakó értésére adták, hogy 50 ezer forintért eltekintenek a rongálástól és a gázóra leszerelésétől. Megállapodtak, hogy a pénzt később veszik át – áll az ügyről kapott közleményben.

Az albérlő pár nappal később feljelentést tett a rend­őrségen. Május 31-én a vádlottak az albérlő lakására mentek, ahol átvették tőle a rendőrségtől kapott, megjelölt bankjegyeket. H. Nándor a szolgálati autó anyósülése alá tette a pénzt, a vádlottak a gázórát valóban nem szerelték le. 100 méterrel odébb viszont közbeléptek a rend­őrök, az autóban pedig megtalálták a bankókat.

Érdekellentétek lehetnek

A csütörtöki tárgyaláson az elsőrendű vádlott tagadta a terhére rótt cselekményt – tájékoztatott Tatár Tímea, a Törvényszék sajtószóvivője. Mint mondta, a bírónő olyan momentumokra mutatott rá, amelyek alapján érdekellentétben állhatnak egymással a vádlottak, mivel nem egybehangzóan nyilatkoztak. Ezek pedig komolyan is befolyásolhatják az ügy kimenetelét.

Mivel H. Nándornak és M. Andrásnak közös védője volt, a fentiek miatt az ügyvédet a másodrendű vádlott védelméből kizárták. Az eljárás az új védő jelenlétében folytatódik majd.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában