Helyi közélet

2014.05.12. 17:38

Szép sorok nagymamáról, nagypapáról

Debrecen – Nagyszüleikkel kapcsolatos érzéseiket vethették papírra versben, prózában azok az iskolások, akik részt vettek a Kezemben a kezed - Én így szeretem a nagyszüleimet című irodalmi pályázaton.

Debrecen – Nagyszüleikkel kapcsolatos érzéseiket vethették papírra versben, prózában azok az iskolások, akik részt vettek a Kezemben a kezed - Én így szeretem a nagyszüleimet című irodalmi pályázaton.

A cívisváros önkormányzata a nemzetközi partnerségben megvalósuló „Helps – Lakhatási és gondozási megoldások az idős és sérülékeny lakosság számára, valamint helyi partnerségi stratégiák közép-európai városokban” című projekt részeként hirdette meg a felső tagozatos gyerekeknek ezt a „gondolatszemlét”, azzal a céllal, hogy a generációk közötti kapcsolatok erősödjenek, és a gyermekek felelősségteljes, az idősekről gondoskodó felnőttekké váljanak. Márciusban az alsó tagozatosoknak rajzpályázatot hirdettek hasonló szellemiségben, Nagyszülős nagykaland címmel. Az irodalmi pályázat eredményhirdetését hétfőn tartották a Libri könyvesboltban, szakmai zsűri ítélete alapján, köszönetet mondva egyúttal a felkészítő szülőknek és pedagógusoknak is.

Mint az önkormányzat közleményéből kiderül, a Helps programban – túl az eddig megvalósított kezdeményezéseken: egy, laikusoknak szóló ápolói képzésen és a WebNővér internetes portál elindításán – Debrecen önkormányzata és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a következő hetekben közösen dolgoz ki olyan helyi akciótervet, amely hatékony megoldásokat nyújthat majd az idős és sérülékeny lakosság életminőségének javítására, lakhatási és gondozási problémáira.

HBN

A díjazottak

„Kezemben a kezed - Én így szeretem a nagyszüleimet” irodalmi pályázat

1. Tóth Benedek, 8. osztály, Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola

2. Farkas Fanni, 8. osztály, Kazinczy Ferenc Általános Iskola és AMI

3. Horváth Vanessza, 8. osztály, Kazinczy Ferenc Általános Iskola és AMI

Különdíjas:

Kanczel Csenge, 7. osztály, Kinizsi Pál Általános Iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában