Helyi közélet

2014.05.19. 16:23

Két út áll előttünk - véli Jávor

Debrecen - A vasárnapi voksolás tétje nagyon komoly, politikailag és gazdaságilag is két út között kell választanunk.

Debrecen - A vasárnapi voksolás tétje nagyon komoly, politikailag és gazdaságilag is két út között kell választanunk. Keleten, orosz meg azerbajdzsáni diktatúráknál keresünk szövetséget, vagy helyünket és jövőnket Európában találjuk meg. Másrészt pedig alacsony képzettségű, kiszolgáltatott munkaerő „összeszerelő” országát hozzuk létre, vagy európai bérekért dolgozó, XXI. századi gazdaságot. Erről döntünk – jelentette ki Jávor Benedek, az Együtt-PM társelnöke debreceni sajtótájékoztatóján, hétfőn délután.

Emlékeztetett rá, hogy Magyarország ezer szállal kötődik Európához, s károsnak, felelőtlennek nevezte azt a politikát, mely más irányba fordul.

– Európa átalakulóban van és válaszokat keres. Nekünk hatékonyan kell képviselni az érdekeinket az EU-ban, ennek eszköze azonban nem a „szabadságharc”, hanem az együttműködés – jelentette ki. Hozzátette: a kormány sok fölösleges konfliktust vállalt fel a pénzügyi teljhatalom érdekében, s az elmúlt ciklusban a közbeszerzéseknek mindig ugyanaz az üzleti kör volt a nyertese. Hangsúlyozta az EU-s pénzek átlátható módon és hatékonyan történő felhasználásának szükségességét.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában