Helyi közélet

2014.05.23. 16:32

Gyógytornászok szakmai fejlesztése

Debrecen - Fizioterápiás Szakmai Napot rendezett a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kara 2014. május 23-án.

Debrecen - Fizioterápiás Szakmai Napot rendezett a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kara 2014. május 23-án.

A szakmai napot ötödik alkalommal szervezte meg a kar Fizioterápiás Tanszéke a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társaságával és a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatával közösen.

Az idei tudományos program a fizioterápiában alkalmazott legújabb módszerek témája köré épült fel. A rendezvény hagyományaihoz híven délelőtt hallhatták és láthatták a résztvevők a meghívott szakmai előadók prezentációit, a délután folyamán pedig kipróbálhatták mindazokat az eszközöket és módszereket, amelyeket a délelőtti előadásokon ismerhettek meg. A szakmai programon ingyenes szűrővizsgálatokon (vércukor-, koleszterin-, testzsír mérés, stb.) vehettek részt az érdeklődők, melyeket a kar népegészségügyi ellenőr szakos hallgatói végeztek.

A szakmai nap egyre népszerűbb és évről évre egyre többen vesznek részt rajta, idén több mint kétszázan regisztráltak. A gyógytornász hallgatók mellett a már végzett fizioterapeuták körében is kedvelt a rendezvény, mert számukra a program az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal által minősített továbbképzésnek számít, ami az idei évben 20 kreditpontot ért – tájékoztatott Veres-Balajti Ilona tanszékvezető, a szakmai nap rendezője.

unideb.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában