Helyi közélet

2014.05.26. 13:11

Gabonanövények a táplálkozásban

Debrecen - Milyen szerepet töltenek be a táplálkozásban a gabonafélék, hogyan változik a tudományos megítélés - erről szól a Science Café következő előadása.

Debrecen - Milyen szerepet töltenek be a táplálkozásban a gabonafélék, hogyan változik a tudományos megítélés - erről szól a Science Café következő előadása.

A kéthetente jelentkező Science Café szokatlan környezetben, az intézmény falain kívül népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

A 16 részes sorozat utolsó előtti állomásaként „Gabonanövények szerepe a táplálkozásban“ címmel Sipos Péter, az Élelmiszertudományi, Minőségbiztosítási és Mikrobiológiai Intézet egyetemi adjunktusa tart előadást.

Időpont: 2014. május 28. szerda 15 óra

Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont, Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)


A gabonafélék évezredek óta alapvető elemei táplálkozásunknak, energiában gazdag, jelentős és értékes fehérjetartalommal rendelkező növényi termések. Az utóbbi időben megítélése mégis változó: például a búza tápértékét egyes források elismerik, míg máshol a belőle őrölt fehér lisztet méregként titulálják, és többi összetevője révén is számos tudományos támadás célpontja. Az előadás célja a gabonafélék és a táplálkozás kapcsolatának bemutatása és annak vizsgálata, hogy hogyan változott e termékcsoport értékelése a fogyasztói ízlés, az elvárások, a biológiai, technológiai és tudományos fejlődés változásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában