Helyi közélet

2014.05.06. 11:02

Erre a félévre búcsúzik a Belvárosi beszélgetések

Debrecen - A Belvárosi beszélgetések - e félévi - utolsó alkalmának meghívott vendége Tóth Gyula kutató.

Debrecen - A Belvárosi beszélgetések - e félévi - utolsó alkalmának meghívott vendége Tóth Gyula kutató.

A beszélgetés témája: A kitalált középkoron túl II. rész: A következmények.

Helyszín: DMK Belvárosi Közösségi Ház. Időpont: 2014. május 7., 17.30.

Tóth Gyula informatikus, kutató több mint egy évtizede foglalkozik azzal az időszámítási rendellenességgel, amit a német germanista, Heribert Illig A kitalált középkor című, nagy vihart kavart könyvében fejtett ki. A középkori történelmi kronológia eme zavarait továbbgondolva, bekapcsolta a kutatásba a magyar krónikás hagyományt, fényt derítve ezzel nemzeti múltunk megmagyarázhatatlannak tetsző jelenségeire, történéseire.

A két részes beszélgetés második estjén az első alkalommal ismertetett alapvető felismerések messze ható következményeinek számbavételére vállalkozik beszélgetőtársunk, kitérve arra is, hogy miért rendkívüli a jelentősége az ún. nagy húsvétciklusnak az időszámítási anomáliák megértése szempontjából.

Érdemes a kutató folyamatosan gyarapodó blogjára ellátogatni, ahol immár 47 izgalmas írás található, s ebből az utolsó három bejegyzés egyfajta összegzése az eddigi kutatásainak:

- Debreceni Művelődési Központ -


Sajnálattal tudatjuk, hogy a Belvárosi beszélgetések mai (május 7., 17.30) záró alkalma elmarad a Belvárosi Közösségi Házban.

A beszélgetést később pótoljuk, melynek időpontjáról értesítjük Önöket.

- DMK -


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában