Helyi közélet

2014.05.05. 17:22

Elismerés a NI vezetőjének

Debrecen - Az MTA egyik legrangosabb kitüntetését, a Wahrmann Mór-érmet idén dr. Ábrahám László kapta.

Debrecen - Az MTA egyik legrangosabb kitüntetését, a Wahrmann Mór-érmet idén dr. Ábrahám László kapta.A Magyar Tudományos Akadémia 185. közgyűlésén az Akadémia Vezetői Kollégiuma Wahrmann Mór-érmet adományozott dr. Ábrahám Lászlónak, aki a National Instruments debreceni leányvállalatának ügyvezetője. A rangos elismerést – melyet hétfőn Budapesten adtak át – a szakember a kutatásfejlesztést ösztönző tevékenységéért, a magyarországi technológiai fejlődés és az oktatás elkötelezett támogatásában betöltött példaértékű szerepéért kapta.

Dr. Ábrahám László – szakmérnök, Debrecenben él és dolgozik. 2001 óta ügyvezetője a National Instruments debreceni leányvállalatának, az ő nevéhez fűződik többek között a debreceni gyártásindítás, valamint a LEAN projekt megvalósítása és a disztribúció kiépítése.

Az üzleti élet aktív szereplője, az Amerikai Kereskedelmi Kamarában az Elektronikai Gyártók Bizottságának Elnöke, az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség Egyetemi Munkacsoportjának Alelnöke, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Általános Alelnöke.

HBN


Budapest, 2014. május 5., hétfő (MTI) - Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke adta át hétfőn, a tudós testület 185. közgyűlésén az Akadémiai Aranyérmet, az Akadémiai Díjakat, az Akadémiai Újságírói Díjat, a Wahrmann Mór-érmet, valamint az Arany János-életműdíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában