Helyi közélet

2014.05.20. 17:32

Bűzös, barna lé a lejáróban

Debrecen - A Bartók Béla út elején, a Honvédtemető utcai saroknál van egy félig földbe ásott, egykori nyilvános wc. Aki most arra jár szörnyű állapotot tapasztalhat a kórház, a Károli Gáspár téri templom és egy buszmegálló háromszögében.

Debrecen - A Bartók Béla út elején, a Honvédtemető utcai saroknál van egy félig földbe ásott, egykori nyilvános wc. Aki most arra jár szörnyű állapotot tapasztalhat a kórház, a Károli Gáspár téri templom és egy buszmegálló háromszögében. Az építmény ajtajai ugyan be vannak falazva, de a levezető lépcsőket mégis sokan ma is illemhelyként használják. (A jelek szerint, tehát igény lenne a létesítményre.)

Valószínűleg az elmúlt hetek sok esője a lejárók aljában most összefolyt és az ürülékkel keveredve körülbelül fél méteres bűzös barna lévé alakult át. A legyek és muslicák időnként felhőkben szállnak a környéken.

Büfé

Az egykori nyilvános vécé egy cég tulajdonában van, amelyben Jenei Imre önkormányzati képviselőnek is van részesedése. A városatyától megtudtuk, hogy az elmúlt években már három terv is készült a hasznosításra. Mindannyiszor kisebb vendéglátóhelyet álmodtak meg oda. A legutóbbi elképzelés szerint, az építmény tetején teraszos büfét, míg alul raktárat alakítottak volna ki. A tervtanácsnak azonban a múlt héten bemutatott terv sem tetszett, ők a teljes bontást javasolták. Jenei Imre nem adja fel, átdolgoztatja a tervet, továbbra is büfét szeretne.

Tisztaság

A képviselő azt ígérte, hogy néhány napon belül rendet rakat a wc-nél, eltüntetik a barna levet is. Mivel az elmúlt években a bekerítés csak ideig-óráig járt eredménnyel (a kerítést rendre ellopták) ezzel most nem kísérletezik.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában