Helyi közélet

2014.05.08. 18:39

Bajnai Gordon: Leálltak helyben a fejlesztések

Debrecen -  Kevés város van Magyarországon, ahol annyira kézzelfoghatók volnának az uniós csatlakozás eredményei, mint Debrecenben.

Debrecen -  Kevés város van Magyarországon, ahol annyira kézzelfoghatók volnának az uniós csatlakozás eredményei, mint Debrecenben. Korábban a kórház és a belváros mellett iskolák, óvodák újultak meg, a következő években viszont le kell mondaniuk a helyieknek a beruházásokról, mert leálltak a fejlesztések – mondta Bajnai Gordon, az Együtt-PM Európa parlamenti listavezetője csütörtöki debreceni tájékoztatóján. Mint fogalmazott, azért van veszélyben jelenleg a még kifizetésre váró 1500 milliárd forint, mert Brüsszel fél, hogy lenyúlják azt.

– Ha kell, a kormánnyal szemben is megvédjük az országot. Az előző kormány örökségeként Debrecenben villamos épült, a mostani kormány pedig a paksi bővítésre felvett 3 ezer milliárdos hitelt tudja felmutatni. Az uniós választásnak az a tétje, hogy a nyugatot vagy keletet választjuk – jelentette ki.

Hozzátette: a hitel ügyében azt kérik az Alkotmánybíróságtól, hogy mondja ki, hogy az alkotmányellenes, mivel súlyosan eladósítja az országot.

HBN


Debrecen, 2014. május 8., csütörtök (MTI) - Az Európai Unió azért nem fizeti ki a Magyarországnak járó támogatási összegeket, mert fél, hogy ellopják az európai adófizetők pénzét - mondta Bajnai Gordon csütörtökön Debrecenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában