Helyi közélet

2014.04.16. 10:50

Visszakapja a pénzét a Hajdú Gabona Zrt.

Budapest, Debrecen - A Gazdasági Versenyhivatal köteles visszafizetni a bírságot a kamataival együtt.

Budapest, Debrecen - A Gazdasági Versenyhivatal köteles visszafizetni a bírságot a kamataival együtt.A Gazdasági Versenyhivatal egy, még 2010. októberi határozatában kartellezés gyanúja miatt tizenhárom malomipari társaságot ítélt el és kötelezett összesen 2,3 milliárd forint bírság megfizetésére. Amint arról annak idején a Naplóban beszámoltunk, a Hajdú Gabona Zrt. 145 millió forintos büntetést kapott. A Fővárosi Bíróság 2012. októberi ítéletében megfelezte a debreceni székhelyű cégre kiszabott bírság összegét, most pedig újabb fordulatot vett az ügy.

A Fővárosi Ítélőtábla idén márciusban (hivatkozva a szakmaközi törvény rendelkezéseire) hatályon kívül helyezte az eddigi összes döntést, és a Gazdasági Versenyhivatalt új eljárásra kötelezte. A hivatalnak a befizetett bírságot és annak kamatait is vissza kell fizetni az érintett malomipari társaságoknak” – tájékoztatta a Naplót Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója, hozzátéve, a versenyhivatalnak mérlegelnie kell, hogy a szakmaközi törvényt figyelembe véve újraindítja-e az eljárást.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában