Helyi közélet

2014.04.02. 09:06

Verekedés a táncparketten - Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 11 személyt fogtak el, közülük 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 6 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján. Az egyenruhások 19 személyt állítottak elő, ebből 1 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 11 személyt fogtak el, közülük 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 6 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján. Az egyenruhások 19 személyt állítottak elő, ebből 1 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Megyénk közútjain a rendőrök 3 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 2 súlyos és 1 könnyű sérüléssel végződött.

A rendőrök 2014. április 1-jén Debrecenben, a Faraktár utcán járőröztek, amikor 9 óra körüli időben felfigyeltek egy gyanúsan közlekedő járókelőre. Az egyenruhások igazoltatták a férfit, akiről megállapították, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság hitelsértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt körözi. A rendőrök R. Szabolcs debreceni lakost elfogták és a városi rendőrkapitányságra előállították.

A járőrök még aznap 14 óra körüli időben, Debrecenben a Sámsoni úton igazoltattak egy gépkocsit és annak sofőrjét. A rendőrök az intézkedés során megállapították, hogy a 35 éves D. Tibor ellen a Debreceni Járásbíróság csalás bűntett elkövetése miatt elfogatóparancsot bocsátott ki. Az egyenruhások a hosszúpályi lakost elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították, majd őrizetbe vették.

Szintén aznap, 18 óra körüli időben a járőrök intézkedés alá vontak egy 46 éves hajdúsámsoni lakost Debrecenben a Monostorpályi utcán. A járőrök P. Lászlóról megállapították, hogy a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság hitelsértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt körözi, ezért elfogták és előállították a városi rendőrkapitányságra, majd a hajdúhadházi nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

Az egyenruhások 2014. április 1-jén 16 óra 45 perc körüli időben, Hosszúpályiban a Petőfi utcán járőröztek, amikor odament hozzájuk egy járókelő, aki közölte velük, hogy látott egy férfit, aki bement az egyik ház udvarára és ellopott egy kerékpárt. A férfi elmondta azt is, hogy amikor ő észrevette a lopást, követte a tolvajt és elvette tőle szomszédja kerékpárját és azt visszavitte a tulajdonosnak. A rendőrök a közelben – a kapott személyleírásnak köszönhetően – felfigyeltek egy férfira, akit elfogtak és előállítottak a rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták L. Jánost, aki beismerő vallomást tett. A 34 éves hosszúpályi lakos ellen a Debreceni Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

A Debreceni Rendőrkapitányság garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - szabadlábon hagyása mellett - nyomozást rendelt el egy tiszavasvári lakossal szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. április 2-án 2 óra körüli időben Debrecenben, a Böszörményi úton található egyik szórakozóhelyen egy férfi odalépett a sértetthez és minden előzetes szóváltás nélkül ököllel többször megütötte. Az esetről történt bejelentést követően a helyszínre érkező rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, valamint elfogták a garázdát, akit a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak. A 21 éves B. Attila a nyomozóknak tett vallomásában elmondta, hogy azon bosszantotta fel magát, hogy meglátta a volt barátnőjét és azt a másik férfit, amint együtt táncolnak.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában