Helyi közélet

2014.04.15. 18:59

Tüzet oltottak, elsősegélyt nyújtottak, homokzsákot pakoltak

Hajdúszoboszló - Szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta az iskolásokat, az immár 17. alkalommal megrendezett katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen Hajdúszoboszlón.

Hajdúszoboszló - Szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta az iskolásokat, az immár 17. alkalommal megrendezett katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen Hajdúszoboszlón.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség által megrendezett felmenő rendszerű Ifjúsági Katasztrófavédelmi Verseny megyei döntőjét a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a megyei polgári védelmi szövetséggel együttműködve, ebben az évben is a Hajdúszoboszlói Kiképző-és Raktárbázison tartotta. A megmérettetés célja, hogy a tanulók elméletben és gyakorlatban, az életkori sajátosságoknak megfelelő formában adjanak számot az elsajátított veszélyhelyzeti ismeretekről, tenni- és tudnivalókról, az ön-és mások mentésében szerzett jártasságukról, valamint környezet –és természetvédelmi ismereteikről.

A hajdúságból szép számmal érkeztek iskolák, tíz általános- és hét középiskola is képviseltette magát. A 17 állomáson számtalan érdekes feladat várta a diákokat, így a szórakozás mellett komoly mentési feladatokat is kipróbálhattak. Ezek a versenyek, amellett, hogy kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak, sokoldalú és hasznos tudással vértezik fel őket, mely egy esetleges veszélyhelyzet alkalmával akár életeket is menthet. Ilyenek voltak például a tűzvédelmi és elsősegélynyújtó ismeretek, kerékpáros ügyességi feladatok, teendők egy földrengés esetén, árvízi védekezés. A megállóknál a közösségi szolgálatot teljesítő tanulók is kivették a részüket a munkából, 16-an segédkeztek a különböző feladatok végrehajtásánál.

A nap végén, ünnepélyes eredményhirdetés keretében vehették át a győztesek a megérdemelt vándorserleget, és képviselhetik megyénket április 26-án Budapesten, az országos döntőben.

Gratulálunk mindenkinek és sok sikert kívánunk a továbbjutóknak!

- Madai Petra tű.hdgy. -


Hajdúszoboszló - Az általános iskolásoknál az első helyen végzett a Balmazújváros Református Általános Iskola, és másodikként a Hosszúpályi Irinyi József Általános Iskola Thuolt István Tagiskolája jutott a Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny megyei versenyéről annak országos döntőjébe.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában