Helyi közélet

2014.04.10. 12:30

Parkolónak használt sáros utca

Debrecen - Hiába van a szomszédban a kapitányság, nincs rend a Tompa Mihályon.

Debrecen - Hiába van a szomszédban a kapitányság, nincs rend a Tompa Mihályon.

Mikor a kertségi, városszéli utcák aszfaltozása van napirenden, furcsa olyan olvasói levelet kapni, melyben egy belvároshoz ily közeli közterület rendezetlenségét panaszolják. Belvárosi sebeket feltáró sorozatunkhoz pedig egy ilyen hozzászólás érkezett a Debreceni Rendőrkapitányság szomszédságából, a Tompa Mihály utcából.

A panaszos – kérte, nevét inkább ne írjuk le – nemcsak az aszfaltozatlanságot, s az emiatt esőben sáros utat rója fel a városvezetésnek, de az ott parkoló autók tömkelegét is. Mint írta, hétköznapokon a rendőrség „ügyfelei” használják megállásra az utcát, hiába van tábla az elején, hogy behajtani tilos, kivéve célforgalom.

Sikertelen próbálkozás

E rövidke, alig százméteres utca önerős aszfaltozására voltak már próbálkozások a lakók részéről, ám a kétharmados többség hiánya miatt kudarcba, pontosabban érdektelenségbe fulladt a kezdeményezés. Az utca páros oldalán ugyanis a MÁV-nak vannak épületei, s ők nem támogatták az aszfaltozási igényt – írta olvasónk, megjegyezve: „talán sohasem fogják”.

Az utca így napos időben poros, esős időben sáros, egyébként pedig szinte mindig „foglalt”. A lakók természetesen a város segítségét is kérték, akik egy alkalommal ­gréderrel igyekeztek orvosolni a gondot, kevés sikerrel.

Nincs tervbe véve

A panaszt eljuttattuk a polgármesteri hivatalba, ahonnan azt a választ kaptuk, sem tervekkel, sem engedéllyel nem rendelkezik az önkormányzat a Tompa Mihály utcai szilárd burkolatú út építésére. Továbbá az idei költségvetésben nincs is erre pénz elkülönítve.

HBN-FÁ

A teljes cikk a csütörtöki Naplóban, vagy a naplo.hu-n olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában