Helyi közélet

2014.04.09. 19:30

Locsoljuk meg Zsuzsit!

Debrecen - A Zsuzsi kisvasút igazi húsvéti programkavalkáddal várja a kedves családokat, 2014. április 19-én, nagyszombaton.

Debrecen - A Zsuzsi kisvasút igazi húsvéti programkavalkáddal várja a kedves családokat, 2014. április 19-én, nagyszombaton.A népi hagyományokhoz híven, a hármashegyaljai pihenőközpontban, vidám locsolkodással indul az ünnep, s bizony ebből nem maradhat ki a 132 éves Zsuzsi sem!

A gyerekeknek első körben, egy vicces feladattal kell megbirkózniuk, ugyanis a Zsuzsi kreatív asztal belépője „egy tojás”, amit otthonról magukkal hozva, sérülésmentesen kell megvonatoztatniuk.

A kicsiket és nagyokat egy különleges "Zsuzsi labirintussal" várjuk, melynek során humoros feladatok és nyomozások szórakoztatják séta közben a résztvevőket. A regisztrálás díjmentes, minden résztvevő kap egy „Zsuzsi füzetet”,amibe a teljesített feladatok pecsétjeit kell összegyűjteni. Varga Edit környezeti referens jóvoltából, erdei túravezetéssel és állatsimogató parkkal is várjuk a gyerkőcöket. A Hajdú Rendészeti Sportegyesület közreműködésével, minden kedves utasuk kipróbálhatja merészségét, bátorságát a különféle versenyeken és kvízeken egyaránt. A kalandtúra végén, a Csoki Max Kft. jóvoltából, a legszerencsésebbek értékes ajándékokat, valamit a Zsuzsi vonatra, tisztelet jegyeket nyerhetnek, míg a fődíj, egy élő nyuszi!

Mindemellett a Pergő Hagyományőrző Műhely, népi ügyességi játékokkal, hagyományőrző kreatív foglalkozásokkal és a „Nagyanyó mesekuckójával”várja a gyerekeket!

Ha húsvét, akkor vidámság és szórakozás, így nem maradhat el az ingyenes Zsuzsi játékpark és az arcfestés sem!

A Szent Anna Főplébánia szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a „Találkozások sátrában” ahol a beszélgetések mellett, kreatív foglalkoztatókkal várják a gyerekeket.

Ahogy korábban megszokhatták, a tisztelt utazó közönséget, a Magnitúdó Csillagászati Egyesület, a "Fiastyúk"című előadással várja a csillagdában.

Ünnepünk végén, pedig együtt megcsodálhatjuk a közösen felállított „Zsuzsis húsvéti tojásfánkat.”

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk, ünnepeljünk együtt Zsuzsival!


Menetrend:

Hármashegyaljára: 10.30,13.30

Hármashegyaljáról: 12.00, 15.00

További információ:

06 (52) 417-212, 06 (30) 210-0545,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában