Helyi közélet

2014.04.27. 13:09

Zsoltáréneklő nap a berettyószentmártoni református templomban

Berettyószentmárton - Szombaton délelőtt Kálvin János halálának 450. évfordulója alkalmából vetélkedőt rendeztek a gyermekek számára. A Bihari térség iskoláinak tanulói mellett még Hajdúböszörményből is érkeztek diákok.

Berettyószentmárton - Szombaton délelőtt Kálvin János halálának 450. évfordulója alkalmából vetélkedőt rendeztek a gyermekek számára. A Bihari térség iskoláinak tanulói mellett még Hajdúböszörményből is érkeztek diákok.

Délután három órakor a kálvini évforduló alkalmából, hálaadó istentisztelet keretében zsoltáréneklésre gyülekeztek a református templomba, mely zsúfolásig megtelt.

Nagy Zsolt a Bihari református egyházmegye esperese tartotta az ünnepi istentiszteletet. Ez után tíz településről érkezett református gyülekezetek tagjainak zsoltáréneklése következett.

Berettyóújfaluból Majláth József lelkipásztor vezette csoportját. Bakonszegről Gali Vince gyülekezeti tag kellemes hangján egyedül énekelt. Berekböszörményből Tóth Tibor tiszteletes férfi kórusával hívta fel magukra a figyelmet. Öröm volt látni a gyerekeket, akik Biharkeresztesről érkeztek a Gárdonyi Zoltán Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskolából, Kovács Mónika intézményvezető vezetésével. Nagyon szépen énekeltek.

Ezután a berettyóújfalui Szivárvány református óvoda nevelői mutatkoztak be.

Hencidáról Lázár Péterné Czégény Éva lelkész vezetésével énekeltek. A körösszegapáti református gyülekezeti énekkar a fiatal lelkészükkel, Csizmadia Tiborral a hagyományos éneklés mellett újszerűen gitár kísérettel énekeltek. Magyarhomorog településről az énekesek között szép hangjával hívta fel magára a figyelmet Trippon Sándor egyháztag. A váncsodi református éneklő csoport Némethné Kiss Marietta tanítónő vezetésével szerepelt. A zsákai gyülekezetet Varga Olga lelkipásztor irányította.

Miután a csoportok éneklése befejeződött, a berettyószentmártoni Nőszövetség tagjai Kovács-Győri Zsuzsanna lelkész vezetésével és Csizmadia Tibor református tiszteletes közreműködésével diavetítéssel emlékeztek Kálvin János életére és munkásságára. Az elhangzott zsoltárokat Kovács Krisztián lelkipásztor orgonán kísérte.

A zsoltáréneklés kellemes délutánt biztosított a Bihari Református Egyházmegye gyülekezeteiből megjelent híveknek és az érdeklődőknek.

A berettyószentmártoni gyülekezet tagsága a templomi istentisztelet befejezése után szeretetvendégségre hívta a megjelenteket. A kellemes szabadtéri környezetben a hívek szívesen elbeszélgettek egymással, hisz ez az összejövetel a találkozás ünnepe is volt – amint ezt Nagy Zsolt esperes úr, az istentisztelet alatt elmondta.

- Vmirjáncki József -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában