Helyi közélet

2014.04.20. 17:18

Jövőre kiegyenesítik a 471-es főutat

Debrecen, Hajdúböszörmény - Aluljáró is lesz a teljesen megújuló 471-es út debreceni szakaszán.

Debrecen, Hajdúböszörmény - Aluljáró is lesz a teljesen megújuló 471-es út debreceni szakaszán.

A hajdú-bihari 2-es számú egyéni választókerület nyertese, dr. Pósán László az országgyűlési képviselői megbízólevél átvétele után így nyilatkozott: Debrecenben és térségében a munkahelyteremtés kiemelten fontos, melyet állami és uniós projektekkel is segíteni kell. A családtámogatási rendszer átalakításával a gyermekeket nevelők, a családok életét, hétköznapjait tesszük majd könnyebbé. Az energiaszektor nonprofittá szervezésével fenntarthatóvá tennénk, illetve folytatnánk a lakossági rezsicsökkentést. „A versenyképesség javítása érdekében ugyanakkor a vállalkozások energia kiadásait is mérsékelnénk.” Ezen kívül mind a felső-, mind a közoktatásban bőven akad még tennivaló – vélte dr. Pósán László.

A 3-as számú egyéni választókerület képviselője, Tasó László arról számolt be, hogy jövőre megkezdődik a 471-es főút felújítása, a tervek már elkészültek. A rekonstrukció teljes körű lesz, nemcsak a burkolatot erősítik meg, hanem több helyen átvágják a kanyarokat is. A debreceni szakaszon aluljáró épül a Sámsoni úton, a vasútvonal alatt. Ezen túlmenően Tasó László szerint a munkahelyteremtésé lesz a főszerep. Ehhez olyan gazdasági klímát és adókörnyezetet alakítunk ki, amely idevonzza a befektetőket – hangsúlyozta a képviselő.

A hajdúböszörményi székhelyű 6-os hajdú-bihari egyéni választókerület nyertese, dr. Tiba István Csaba így fogalmazott: mind a tíz hozzám tartozó településen a legfontosabb kérdés a munkahelyteremtés, illetve a belterületi és az összekötő úthálózat korszerűsítése. „Ezen kívül nagyon fontos még a helyi közösségek erősítése. Azt a fajta bajban és örömben való összefogást szeretném visszahozni, ami valaha jellemző volt a magyarokra.”

Az Országgyűlés alakuló ülése május 6-án lesz.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában