Helyi közélet

2014.04.22. 11:28

Csillagos besorolás már közutaknak is

Debrecen - Kis költséggel nagy baleseti kockázatok megelőzése a projekt célja.

Debrecen - Kis költséggel nagy baleseti kockázatok megelőzése a projekt célja.

Közel 3000 kilométernyi magyarországi közútszakasz baleseti kockázatát mérik fel és elemzik az uniós finanszírozású SENSoR (South East Neighbourhood Safe Routes – Biztonságos utak a dél-kelet-európai régióban) projektben.

Egységesen

Az egységes módszertanon alapuló felülvizsgálat nyomán a hazai szakértői csoport kis költségű forgalomtechnikai beavatkozásokra tesz majd javaslatot. A nemzetközileg elfogadott és szabványosított RAP (Közúti biztonsági felülvizsgálat program) módszertan 90 országban és 650 ezer kilométer felmérésével bizonyította eredményességét. Magyarországon 2918 kilométernyi útszakasz baleseti és forgalmi adatai alapján már elkészült a kockázati térkép.

A programban tudományos alapon határozható meg, hogy melyek a közúthálózat legveszélyesebb részei. A módszertan csillagokkal minősíti a közutak biztonságát, 5 csillagot a legbiztonságosabb út kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában