Helyi közélet

2014.04.09. 15:02

Az elesettek szolgálatában

Debrecen - Kozma atya: Őrizni kell az örökséget és gyarapítani az értéket.

Debrecen - Kozma atya: Őrizni kell az örökséget és gyarapítani az értéket.A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és annak debreceni csoportja ebben az évben ünnepeli megalakulásának 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból Bosák Nándor megyéspüspök múlt pénteken szentmisét tartott a Szent Anna székesegyházban, valamint ünnepi megemlékezést rendeztek a Szent József Gimnáziumban.

Tovább az úton

A szívemben van az indulás, az akkori papjaink küldetésszerű helytállása, a boldog pillanatok, amikor a rászoruló családok anyagi támogatásban részesültek – idézte fel Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke a kezdeteket homíliájában. Mint beszédében kiemelte, ez egy örökség, amelyet őrizni kell, és feladatuk ennek az értéknek a gyarapítása. Hozzátette: Bertone bíboros tavaly februárban Rómában, a szervezet fennállásának 900. évfordulóján szintén felhívta rá a figyelmet, hogy folytatni kell a betegek és a szegények szolgálatát.

Az elmúlt negyed évszázadban a szeretetszolgálat hatékonyan formálta és alakította a magyar társadalom arculatát, visszaadta az egyes emberek méltóságát, ami által egymás társaiként élhetjük az életünk – fogalmazott. Hozzátette: a mai nap ünnep, ha a kezdetekre gondolunk, örökség, az elkövetkező időszak pedig annak védelmét jelenti. Homíliája befejezéseként arra intette a jelenlévőket, hogy folytassuk eleink útját, legyünk jelen az emberi közösségekben és engedjük be életünkbe az embereket, menjünk együtt a közös úton.

További részletek a Napló mai számában és a naplo.hu-n.

HBN–SZM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában