Helyi közélet

2014.04.03. 13:53

Álom és valóság a magyar vidéken

Hajdú-Bihar - Mi az, amit szerettek volna, de mégsem valósult meg a mostani ciklusban?

Hajdú-Bihar - Mi az, amit szerettek volna, de mégsem valósult meg a mostani ciklusban?A legtöbb település éppen úgy van azzal, mint egy rendes család; megtervezi, hogy az adott évben (vagy önkormányzati ciklusokban gondolkodva négy évben) mit szeretne építeni, fejleszteni, beruházni, aztán vagy sikerül, vagy nem.

Gáborjánban például a faluházra nagyon ráférne már a felújítás, de (mint a polgármestertől megtudtuk) olyan szűkre szabott volt a határidő, hogy be se tudták nyújtani az elképzelésüket. Szentpéterszegen a központban lévő sportpálya felújítása maradt el, Nagyrábén pedig még mindig a közel 1,5 milliárd forintos szennyvízberuházás elbírálására várnak. Hortobágyon a kilenclyukú híd mellet lévő vásár- és rendezvénytér komplex felújítása maradt el, a közvilágítás korszerűsítése is későbbre tolódott csakúgy, mint az óvoda és a rendőrség épületének, valamint az ahhoz tartozó két szolgálati lakásnak a rendbetétele.

Beszéltünk olyan városvezetővel is, akinek minden oka megvan az elégedettségre, hiszen már túlteljesítették a ciklusprogramjukban leírtakat.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában