Helyi közélet

2014.04.03. 07:56

A főösszegük kétmilliárd

Hajdúsámson - Sámsonban idén 129 millió forint helyi adóbevétellel kalkulálnak.

Hajdúsámson - Sámsonban idén 129 millió forint helyi adóbevétellel kalkulálnak.Idén befejeződik a meglévőnél lényegesen nagyobb bölcsőde és a Debrecent Nyíradonnyal összekötő kerékpárút belterületi szakaszának megépítése, valamint egy felszíni vízelvezetéssel összefüggő beruházás is megvalósul Hajdúsámsonban. A képviselő-testület a közelmúltban elfogadta a bevételi és kiadási oldalon egyaránt 2 milliárd 2 millió 711 ezer forint összeggel bíró 2014-es költségvetést (a törvény szerint a települések nem tervezhetnek hiánnyal. A 14 ezres város helyi adóbevételei 2012-ben 107, tavaly 143 millió forintot tettek ki, míg az idei évre 129 milliót terveztek.

Kivágják, újraburkolják

A képviselő-testület az idei költségvetési egyeztetés során jelzett igényeket is beépítette. Így többek között kivágják azt a több mint ötven balesetveszélyessé vált japán akácfát a Szabadság téren és a piactéren, amit valójában már korábban meg kellett volna tenni (a munkára 4 millió forintot szántak, ugyanakkor a faanyag 2 milliós bevételt is jelent).

Szintén 4 millió forint terhet ró az önkormányzatra a Központi Orvosi Ügyelet munkatársai megbízási díjainak emelése, 5 millióval támogatják a roma kisebbségi önkormányzat munkáját, illetve 2,5 millióért újraburkoltatják az óvoda teraszát 350 négyzetméteren.

HBN-RaL

További részletek a Napló mai számában és a naplo.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában