Helyi közélet

2014.03.27. 13:52

Visszatért a százéves művész

Berettyóújfalu - Szülővárosában nyílt kiállítása az erdélyi alkotónak, Cs. Erdős Tibornak.

Berettyóújfalu - Szülővárosában nyílt kiállítása az erdélyi alkotónak, Cs. Erdős Tibornak.Megható élményben volt részük azoknak, akik ellátogattak március 21-én a Nadányi Zoltán Művelődési Központ Bihar Vármegye Képgalériájába. A városnak adományozott több tucatnyi festményéből készült kiállítás megnyitójára eljött kolozsvári otthonából Berettyóújfalu szülötte, díszpolgára, Cs. Erdős Tibor is.

A családias ünnepség a zeneiskola művésztanárainak – Herczegfalvi Zoltán és Ködöböcz Katinka – produkciójával kezdődött, majd Muraközi István köszöntötte a megjelenteket. – Öt százalékban magunkénak érezzük Tibor bácsit, hiszen 100 évéből ötöt Berettyóújfaluban töltött. A páratlan életmű alkotója sok-sok festménnyel ajándékozta meg szülővárosát, melyet még így, együtt, nem láthatott a közönség. Adjon az Isten még sok termékeny, alkotással teli évet – kívánta Berettyóújfalu polgármestere.

HBN-NyG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában