Helyi közélet

2014.03.21. 09:38

Videó: LAN parti volt a Debreceni Egyetemen

Debrecen - Sok emberben felmerül az a kérdés, amit egy nemrég megrendezett konferencián is feszegettek: van-e még létjogosultsága egy LAN partinak?

Debrecen - Sok emberben felmerül az a kérdés, amit egy nemrég megrendezett konferencián is feszegettek: van-e még létjogosultsága egy LAN partinak?Kezdjük azzal, hogy mi az a LAN parti. Ezt most leírhatnánk tömören, de úgy is, hogy kitértünk a technológiára is. A harmadik, lusta opciót választjuk: WIKIPÉDIA! Idézzük: "egy olyan közösségi esemény, amelynek résztvevői egy fizikai helyszínen, helyi hálózatba kötött számítógépeken sokszereplős számítógépes játékokat játszanak. A résztvevők száma minimum kettő, s a legnagyobb rendezvényeken néhány ezer játékos és valamivel kevesebb érdeklődő jelenik meg, ám leggyakrabban mindössze 4-8 fős baráti összejövetel. A több résztvevőseket általában előre megszervezik, csak a kisebb rendezvények zajlanak spontán. Kisebb parti esetén rendszerint valamely játékos otthona, nagyobb összejövetelek esetén külön rendezvénytermek, sportcsarnokok szolgálnak helyszínül. Időtartama változó, általában minimum egy éjszaka hossza (a játék rendszerint éjszakai elfoglaltság)." (innen: http://hu.wikipedia.org/wiki/LAN_parti).

Tehát végeredményben sok értelme nincs, hiszen már mindenhol hasít a net. Régen azért kellett egy helyre pakolni a gépeket, hogy közvetlenül, kábellel össze lehessen kötni őket. Manapság azonban gond nélkül alázhatunk egy japán vagy ausztrál játékost is a FIFA 14-ben. De akkor miért maradtak meg mégis a LAN partik? A válasz egyszerű és a szó a Wikipédia idézetben is szerepel: a közösség! Ezt még mindig nem tudta áthidalni az internet. Nem tudja helyettesíteni azt az érzést, amikor a monitor fölött átszólunk valamit a másiknak vagy közben közösen elfogyasztunk 1-2 italt. Nem, ezt egy headset sosem fogja tudni.

Pontosan emiatt gyűltek össze a játékosok a Debreceni Egyetemen is. Lőtték egymást és a gólokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában