Helyi közélet

2014.03.11. 14:35

Véresen komolyan veszik a véradást

Debrecen - Bizonyítottak a hallgatók a Nyolcadik Országos Felsőoktatási Véradóverseny legutóbbi debreceni fordulóin.

Debrecen - Bizonyítottak a hallgatók a Nyolcadik Országos Felsőoktatási Véradóverseny legutóbbi debreceni fordulóin.

Lendületbe jött a Debreceni Egyetem a donorok versenyében: 63 hallgató adott vért március 10-én a Kossuth Kollégiumban. Kissé korábban, március 4-én és 5-én 102 diák nyújtotta karját az Orvos- és Egészségtudományi Centrum II. számú kollégiumában, hogy segítsen azokon az embereken, akiknek megmentéséhez vagy gyógyulásához vérkészítményre van szükség, s egyúttal anyaintézményét előrevigye a megmérettetésen.

Luxusüdülést nyerhetnek

Legközelebb március 27-én Hajdúböszörményben a Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karon (Désány u. 1-2.) 9.00 és 14.30 között adhatnak vért az egyetem bármely karának hallgatói, miután regisztrálták őket személyi igazolványukkal, lakcím- és TAJ-kártyájukkal.

Minden donor fontos, hiszen a Nyolcadik Országos Felsőoktatási Véradóverseny május 16-ig tart, így az ifjú véradók érdemben előrelendíthetik a Debreceni Egyetemet a megmérettetésen.

Ráadásul nem engedik el őket üres kézzel a véradásokról, felfrissülésüket és regenerálódásukat a Magyar Vöröskereszt támogatóinak ajándékai is segítik az 500 forintos élelmiszerjegyen kívül. Luxusüdülést, Gepida kerékpárt és egyéb értékes tárgyakat nyerhetnek azok, akik a helyszínen kitöltik a nyereményszelvényt. A sorsolást a Facebookon is követhető a nevezési lap kódjával.

A szervezők kérik a donorokat, hogy véradás előtt és után a napszaknak megfelelően étkezzenek és igyanak sok folyadékot. Mint sokan tudják, az önkéntes véradománnyal a donor is nyer. Ingyen megismerheti vércsoportját, és minden alkalommal egészségügyi vizsgálatokon – többek közt hepatitisz-, HIV-, szifilisz-szűrésen – esik át.

MAGYAR VÖRÖSKERESZT

HAJDÚ-BIHAR MEGYEI SZERVEZETE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában