Helyi közélet

2014.03.07. 16:57

Tizenhét devizahiteles kereset érkezett

Debrecen – Összességében több tucat ilyen perben zajlik eljárás a megyei bíróságain.

Debrecen – Összességében több tucat ilyen perben zajlik eljárás a megyei bíróságain.

A Debreceni Járásbíróságon jelenleg 43, a Debreceni Törvényszéken (a volt megyei bíróságon) 48 elsőfokú devizahiteles per zajlik. A törvényszékre 2013-ban összesen 79, míg az idei évben eddig 17 felperes nyújtott be keresetet tisztességtelen szerződési feltételek megállapítása érdekében. Tavaly 43, idén eddig 15 per fejeződött be – tudta meg a Napló pénteken Tatár Tímeától.

A bírósági sajtószóvivő tájékoztatása szerint a legtöbb esetben el kellett utasítani a keresetlevelet, így tárgyalás kitűzése sem történhetett meg. Az ügyek jó része vagy szünetel, vagy megszüntették. Míg a Debreceni Törvényszéken az elmúlt évben első fokon öt perben született ítélet, idén még egy sem. A tavalyi öt határozat alkalmával a bíróság részben a devizahiteleseknek adott igazat.

A Koppány Csoport csütörtökön, de már korábban is többször demonstrált erős rendőri biztosítás mellett a törvényszék épületével szemben. Ezúttal azért tiltakoztak, mert egy megnövekedett hitelrészleteit törleszteni nem tudó devizahiteles ellen már a végrehajtó járt el. Az adós azonban bíróság elé vitte ügyét, mert szerinte már a kölcsönszerződés sem érvényesen jött létre.

A Debreceni Törvényszék csütörtökön jogerősen alaposnak találta a felperesi keresetet és meg is szüntette az illetővel szembeni végrehajtási eljárásokat.

A cikket teljes terjedelemben a naplo.hu-n vagy a szombat lapban olvashatják el.

HBN–RaL


Debrecen - Ismét demonstrált a devizahitelesek érdekeit képviselő Koppány Csoport a Debreceni Törvényszéknél csütörtökön.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában