Helyi közélet

2014.03.03. 18:27

Tájékozott utasok és tajtékzó boltosok

Debrecen - Az utasok megszokják, de az üzletvezetők nem tudják, mihez kezdjenek.

Debrecen - Az utasok megszokják, de az üzletvezetők nem tudják, mihez kezdjenek.

Embermagas hirdetőtáblák a 31–es és 32–es buszok – harmadnapja hűlt helyén – a buszmegállókban, és lépten nyomon szórólapok az autóbuszállomás várótermében. Az információs ablak mögött ülő férfihoz senki sem fordult kérdésekkel a DKV Zrt. menetrendi változásának első munkanapján. Ez megerősíti a debreceni közlekedési társaság sajtóreferensének tájékoztatását: „Mindent megtettünk annak érdekében, hogy a közlekedők időben tájékozódjanak és felkészüljenek a változásra, így az első napi tapasztalatok alapján elmondhatjuk, hogy utasaink jelentős része jól informált volt, zökkenőmentesen történt meg az átállás.”

A legfontosabb változás a vidéki buszállomás körül, hogy a Széchenyi utcai megállóból eddig a 10-es és 32-es buszokkal is eljuthattak az utazók a Nagyállomásra, mí most csak az a óránként kétszer járó 42/42Y buszok viszik őket oda. A vonatállomást még a Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola előtti megállóból induló troli vagy a 10 és 10Y–os buszokkal tudnak eljutni.

– Az utasok nem zúgolódnak, hozzá fognak szokni, de az üzletben néhány nap alatt 10–20 százalékkal csökkent a forgalom – mondta Vida Imre, aki zöldséges standdal várta a buszról leszállókat. Nagy Zsolt 28 éve üzemelteti éjszakába nyúló nyitvatartású vegyesboltját, amely bevétele az elmúlt napokban – mint mondta – felére zsugorodott.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában