Helyi közélet

2014.03.06. 08:13

Lux, Rivers és a Route 66

Debrecen - Újra együtt muzsikáltak a hatvanas években indult debreceni rockzenekarok.

Debrecen - Újra együtt muzsikáltak a hatvanas években indult debreceni rockzenekarok.Fergeteges nosztalgiabulit csaptak február 21-én az egykori debreceni rockzenészek és barátaik. Kiss Lajos, a Mercur együttes alapító tagja, a Route 66 vezetője, illetve Szabó Tibor, a Pódium Műhely Egyesület vezetője, egyben a Vojtina Bánszínészzenekar basszusgitárosa szervezésében ezen az estén színpadra álltak a régi nagyok.

Játszott a Vojtina, a Rivers, a Cantrijó, a Lux és a Route 66. A körülbelül kétszáz vendég pedig hajnalig velük énekelte és táncolta a fiatalsága idején rajongott nótákat.

A szervezők eredetileg tavaly, a debreceni rockzene megszületésének 50. évfordulóján terveztek nyilvános emlékidéző bulit tartani, de a város megkeresett illetékesei nem álltak az ötlet mellé. A kezdeményezők utóbb mégis összehozták a közös fellépést, amely persze nem ugyanaz, mint amire eredetileg készültek.

HBN-SZK

További részletek a Napló mai számában és a naplo.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában