Helyi közélet

2014.03.21. 20:13

Legyen trendi meccsre járni

Debrecen - Felül kell írni a focihoz kapcsolódó korábbi beidegződéseinket – véli Kósa Lajos.

Debrecen - Felül kell írni a focihoz kapcsolódó korábbi beidegződéseinket – véli Kósa Lajos.

Ez Debrecen! – mutatott körbe a zöld gyepével, piros-fehér székeivel már igazi futballaréna külsőt mutató Nagyerdei Stadionon Kósa Lajos polgármester, aki a Napló Top 100 Klubja stadionbejárásán fogadta a klubtagokat és tartott ismertetőt az épület létrejöttéről, várható üzemeltetéséről.

– Debreceni mérnökök, debreceni beruházás, debreceniek kivitelezése, a debreceniek tudása van ebben a stadionban – folytatta, majd hozzátette, hogy mindez világszínvonalon. A stadion világszínvonalú, az UEFA besorolása a legmagasabb fokozat alatt eggyel . A legmagasabb fokozathoz minimum 60 ezer befogadóképesség kell.

A létesítmény másik különlegességét az adja, hogy többcélú. Az építmény a sportesemények mellet alkalmas lesz a virágkarnevál, Campus fesztivál , valamint kiállítások megrendezésére is. A 12,5 milliárd forintos költséggel megvalósuló stadionhoz mélygarázs, ködszínház is társul, valamint megújul a víztorony.

- A stadion éves üzemeltetési költsége várhatóan 180 millió forint lesz. Célunk a létesítmény nyereséges működtetése – hangsúlyozta Kósa Lajos. – Ehhez mérkőzésenként átlagosan 12 ezres nézőszám kell. Meg lehet csinálni, ha felülírjuk a focihoz kapcsolódó korábbi beidegződéseinket. A nézőteret úgy alakítottuk ki, hogy az a közélet egyfajta fóruma lehessen. Debrecenben kevés olyan hely van, ahol a közélet és a gazdaság vezetői kötetlen formában találkozhatnak egymással. Legyen Debrecenben divat, sikk, trendi meccsre járni, legyen a mérkőzés közösségteremtő erő, a lokálpatriotizmusnak egyfajta megnyilvánulása.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában