Helyi közélet

2014.03.07. 15:11

Kibővítik a főtéri sétálóövezetet

Debrecen - Díszkőburkolatot kap a Kálvin tér, egészen a Hunyadi utcáig.

Debrecen - Díszkőburkolatot kap a Kálvin tér, egészen a Hunyadi utcáig.

Mint arról beszámoltunk, díszkövekkel fedik le a Péterfia utcai irodaház és a volt tanítóképző, jelenlegi Debreceni Református Hittudományi Egyetem közötti területet. Pénteken hozzákezdtek az aszfalt felmarásához.

A polgármesteri hivatal városfejlesztési főosztálya arról tájékoztatott, hogy a Péterfia utca ezen szakaszát két ütemben újítják fel. Először a villamosperonok melletti útburkolat, majd ezt követően a Kálvin tér teljes területe kerül sorra, egészen a meglévő térkőburkolatig.

Az érintett útszakaszok teljes területe 3500 négyzetméter, a járdaburkolaté 1800 négyzetméter.

A díszkő típusa és színe megegyezik majd a Piac utcai sétálóövezet kialakításánál használt kőével, vagyis zömében sárga lesz.

HBN-OCs


Debrecen – A 2-es villamospálya beruházásához kapcsolódva térkőburkolatot kapnak a Tanítóképző Főiskola és a Péterfia utcai irodaház közötti „Kálvin tér” elnevezésű villamos megállóhelyek menti útszakaszok – tájékoztatott csütörtökön a Debrecen Televízió.


Debrecen - A 2-es villamospálya építéséhez kapcsolódóan díszburkolatot kapnak a „Kálvin tér” elnevezésű megállóhelyek melletti forgalmi sávok.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában