Helyi közélet

2014.03.24. 08:12

Jegyzet: És akkor jött a csirke

<em>Az, hogy a Baromfi Termék Tanács vezetője bejelentette, hogy a következő 7 esztendőben 320 milliárd forintnyi beruházás kell a zömében a ‚70-es években épült csirkenevelő telepek korszerűsítésére, még nem jelenti azt, hogy az összeget meg is kapja az ágazat</em>. <strong>Kovács Zsolt jegyzete</strong>.

Az, hogy a Baromfi Termék Tanács vezetője bejelentette, hogy a következő 7 esztendőben 320 milliárd forintnyi beruházás kell a zömében a ‚70-es években épült csirkenevelő telepek korszerűsítésére, még nem jelenti azt, hogy az összeget meg is kapja az ágazat. Kovács Zsolt jegyzete.

Annak ellenére nem, hogy tényleg szükség lenne a nagyüzemi, középüzemi és kisüzemi csirkeólak rendbe tételére. Mert, ha minden így marad, a mezőgazdaság ezen ágazatában is elmegy mellettünk nemcsak a világ, hanem Albánia, Bosznia, Kazahsztán, de még Azerbajdzsán csirkegyártása és -feldolgozása is. Akkor pedig igazán nekikeseredhetünk, hiszen tudjuk, nemcsak gyümölcsben, gabonában és zöldségben tudunk adottságainknál fogva nagyot alkotni, hanem tehénben, tejben, vajban, disznóban és csirkében is.

Nem ok nélkül soroltam fel mezőgazdaságunk majd’ minden ágát-bogát, ugyanis a mérsékelt égöv alatt termelhető és nevelhető növény- és állatminőség versenyszámában szinte mindegyikből dobogós helyen lehetünk a világban. És ebből mit profitálunk? Szinte semmit! Szóval ennyit arról, hogy mit tudunk, és ebből mennyi haszna van az országnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában