Helyi közélet

2014.03.03. 09:27

Botrányt okozott az üzletben

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 9 személyt fogtak el, közülük 8 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 főt az ellene érvényben lévő körözés alapján.

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 9 személyt fogtak el, közülük 8 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 főt az ellene érvényben lévő körözés alapján. Az egyenruhások 18 személyt állítottak elő, ebből 3 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Megyénk illetékességi területén az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására.

A rendőrök 2014. március 2-án 5 óra 15 perckor Hajdúsámsonban, az Árpád utca és a Nap utca kereszteződésében intézkedés alá vontak egy férfit. Az igazoltatás során a járőrök megállapították, hogy a helyi lakossal szemben a Tatabányai Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt korábban elfogatóparancsot bocsátott ki. Az egyenruhások az 54 éves R. Jánost elfogták és előállították a Nyíradonyi Rendőrőrsre, ahol a nyomozók őrizetbe vették.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét 2014. március 2-án 13 óra 55 perc körüli időben telefonon hívta egy debreceni üzlet biztonsági őre, akit egy férfi bántalmazott.

Az őr elmondta a rendőröknek, hogy a fiatalember botrányosan viselkedett a bevásárlóközpontban, ahol a vásárlókat is zaklatta. A sértett udvariasan felszólította a 16 éves hajdúszoboszlói lakost, hogy menjen ki az áruházból, mire a fiú ököllel arcon ütötte az őt kikísérő őrt.

A rendőrök a helyszínen tanúkat hallgattak meg, valamint elfogták és a kapitányságra előállították a verekedőt, akit a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki.

A Debreceni Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett – folytatja a nyomozást a fiatalkorúval szemben.

Egy berettyóújfalui lakos 2014. március 2-án 15 óra 50 perckor bement a városi rendőrkapitányságra, mert a fia a házában tartózkodik, nem hajlandó távozni és ezzel megszegte a Berettyóújfalui Járásbíróság távoltartó határozatát. A helyszínre érkező járőrök az intézkedés során megállapították, hogy a 31 éves férfi valóban megszegte a távoltartás szabályait, amit el is ismert. A rendőrök a szabálysértőt elfogták és előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra, ahol meghallgatását követően az egyenruhások a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe vették.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában