Helyi közélet

2014.02.25. 13:12

Változnak a szerviz-trendek

Budapest - Az idősebb autókra is elérhető áron kínálnak ajánlatokat a márkaszervizek.

Budapest - Az idősebb autókra is elérhető áron kínálnak ajánlatokat a márkaszervizek.

- Az elmúlt évek statisztikái alapján, - az új autó eladások lassulása miatt -, tovább romlott a hazai gépjárműállomány átlagéletkora, ami már 13 év. A hazai autóimportőrök természetesen nyitottak az idősebb autók tulajdonosai felé, s olyan ajánlatokat dolgoztak ki, melyek a korosabb kocsiknál is elérhetővé teszik a márkaszervizek szolgáltatásait.

Kisebb forgalom

A márkaszervizek vezetőinek tapasztalatai azt mutatják, hogy a személygépkocsik esetében - csökkent az utóbbi időben a szervizek forgalma – derült ki abból a felmérésből, amit az MGE készített el az „Értünk hozzá” kampányban résztvevő 30 márka országos szervizhálózataiban. Az ok egyértelműen arra vezethető vissza, hogy a magánszemélyek csak nagyon kevés új autót vásárolnak, s mivel a hazai tulajdonosok jellemzően a kocsik 3-5 éves kora után elfordulnak a márkaszervizektől, csökken a potenciális ügyfelek száma. A céges üzemeltetők is csak a garanciaidő lejártáig hordják autóikat márkaszervizekbe, e mellett ez a réteg nem is nagyon használ idősebb autókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában