Helyi közélet

2014.02.20. 07:26

Tudósok számvetése az elmúlt esztendőről

Debrecen - A beszámoló mellett kitüntetéseket adtak át és kiállítás is megnyílt.

Debrecen - A beszámoló mellett kitüntetéseket adtak át és kiállítás is megnyílt.

Az MTA Debreceni Területi Bizottsága szerdai közgyűlésén adtak számot arról, hogy mit végzett a testület az elmúlt évben.

A rendezvényen a DAB Pro Scientia Érmét idén Kovács László akadémikus kapta, míg a DAB Pro Cooperatione díját Ewa Bernatowska, varsói gyermekgyógyász immunológus professzornak ítélték oda.

A DAB plakettet idén is három személynek osztotta ki a területi bizottság. Ők a következők: Barta Zoltán, tanszékvezető egyetemi tanár, Erdélyi Zoltán, a Hajdúböszörményi Mezőgazdasági Zrt. igazgatósági elnöke, valamint Madaras Lászlóné, az MTA DAB Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakbizottságának elnöke.

Elismerő oklevelet kapott Dr. Krénné Cserép Zsuzsanna és Dr. Gál Józsefné. A közgyűlés napján kiállítás is nyílt Fazekas Magdolna festőművész munkáiból.

- HBN -


Debrecen - Az MTA DAB éves közgyűlése alkalmából nyílt meg a Fazekas Magdolna festőművész munkáiból rendezett kiállítás szerdán, a székház előterében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában