Helyi közélet

2014.02.13. 14:48

Terítéken a bérlakás-pályázatok a debreceni közgyűlésen

Debrecen - Egyre többen szeretnének önkormányzati bérlakásba költözni.

Debrecen - Egyre többen szeretnének önkormányzati bérlakásba költözni.A tavaly meghirdetett 79 városi bérlakásból pályázat útján 62 talált új bérlőre. A győztesek az elnyert ingatlanokat felújították, egyet meg is vásároltak.

A város ingatlanvagyonát kezelő cég szerint a mind nagyobb érdeklődésnek az a magyarázata, hogy a jelenlegi hitelezési gyakorlat miatt egyre kevesebb ember kíván és tud lakástulajdont szerezni. A lakhatásnak ez a formája kiszámítható és nagyobb biztonságot jelent mint magánszemélyektől bérelni.

A csütörtöki közgyűlésen a képviselők meghatározták azon városi tulajdonban lévő (nagyrészt lakótelepi panel) lakások körét, amelyekhez 2014-ben pályázat útján hozzá lehet jutni.

Eszerint az idén 76 darab lakást tud a Cívis Ház Zrt. meghirdetni, amelyből 47 a bérlő részére értékesíthető.

Amennyiben az idei bérlakás-pályázat útján bérlővé váló személyek és az elővásárlási joggal rendelkezők a bérleti szerződés létrejöttétől számított 5 éven belül élni kívánnak elővásárlási jogukkal, nekik a felsorolt bérlakások vételárát egyedi értékbecslések alapján határozzák meg.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában