Helyi közélet

2014.02.11. 16:08

Szeptembertől becsengetés!?

Debrecen - Február 22-éig lehet beíratni a gyerekeket a remények szerint szeptembertől induló tégláskertibe.

Debrecen - Február 22-éig lehet beíratni a gyerekeket a remények szerint szeptembertől induló tégláskertibe.A Debreceni Baptista Gyülekezet lelkipásztora, Bacsó Benjámin szerint, jó esély van arra, hogy szeptembertől újrainduljon a másfél éve éppen a kevés gyermek miatt bezárt, akkor még önkormányzati Tégláskerti Általános Iskola. Erről azután nyilatkozott, hogy a tégláskerti óvodában egyházának képviselői bemutatták a szülőknek azt a pedagógust, aki a terveik szerint szeptembertől kezdő Talentum Baptista Általános Iskolában tanítani fogja a kicsiket. Mint kiderült, 15 éve oktat, két iskola indításában vett eddig aktívan részt. Mivel élete párját Debrecenben találta meg, az iskolaév végén készül ideköltözni. Beszélt pedagógusi hitvallásáról, nevelési elveiről. Kiemelte, hogy a tervezett kis létszámú osztály különösen alkalmas arra, hogy minden gyermek egyéni figyelmet kapjon.

Felújítás után

A rendezvényen Pető Albert, a gyülekezet lelkésze ismertette elképzeléseiket. Mint elmondta: a gyerekeket a Tégláskert utcán felújított épületbe várják. Addigra minden szükséges átalakítás elkészül. (A munka várhatóan 10-12 millióba kerül.)

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában