Helyi közélet

2014.02.07. 19:00

Önvádtól is megtörten

Debrecen - P. Norbert bűnhődik azért, amit volt barátnője ellen követett el. De nem ez az igazi tragédia.

Debrecen - P. Norbert bűnhődik azért, amit volt barátnője ellen követett el. De nem ez az igazi tragédia.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletében nyilvánította bűnösnek az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék azt a kocsordi férfit, aki 2011 januárjában Hajdúdorogon bicskával támadt volt barátnőjére és több vágást ejtett rajta. Dr. Nagy Antal büntetőtanácsa 4 év 6 hónap börtönbüntetéssel sújtotta P. Norbertet, aki az utolsó szó jogán megtörten beszélt bűnösségéről, majd reszketve hallgatta végig az ítélet kihirdetését és indokolását. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért és a minősítés megváltoztatása, vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezett.

Nem tudta elfogadni

A fiatal férfi a bíróság által megállapított tényállás szerint 2008 őszén ismerkedett meg a sértettel. Hat hónapon át jól megvoltak, de a vádlott féltékeny természete miatt a nő 2010 elején sms-ben közölte vele, hogy részéről vége. P. Norbert képtelen volt ebbe beletörődni. Telefonon hívogatta exét, majd megállásra kényszerítette a gépkocsival úton lévő nőt, akit bántalmazott is a járművében (emiatt eljárás indult ellene).

A vádlott 2010 februárjában kiszőkíttetve a haját, bérelt autóval, bicskát és szemnél kivágott maszkot magához véve volt barátnője hajdúdorogi házához ment és elrejtőzött az épület mögötti terménytárolóban. A sértett húga észrevette őt, szólt a nővérének, majd a segítségükre siető szomszéddal együtt hármasban indultak szót érteni P. Norberttel. A vádlott végül bicskával a kézben, maszkosan előtört a terménytárolóból. A szomszéd ijedtében a fenekére huppant, míg a menekülő lány hasra esett a hóban.

A férfi öt vágást ejtette rajta a lapockáján, a kulcscsontján és a koponyáján. A sértett húga ekkor megrúgta, amit követően P. Norbert elrohant és elhajtott Hajdúdorogról. A férfi a bűncselekményt követően Romániába, majd 2010 novemberében Angliába menekült, ahonnan európai elfogatóparancs alapján 2012 májusában hozták Magyarországra.

A teljes cikk a Hajdú-bihari Napló szombati számában, vagy a naplo.hu-n olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában