Helyi közélet

2014.02.18. 12:41

Nézőpont: Vitás objektivitás

<em>Pártrendezvényre járni ma szinte ördögtől való dolog. Mindegy, melyik színű zászló lengedez az iroda bejárata fölött, ahová belép a „pártista”, vagy lopva, s előbb körbenézve teszi, vagy King Kongként</em>. <strong>Horváth Borbála írása</strong>.

Pártrendezvényre járni ma szinte ördögtől való dolog. Mindegy, melyik színű zászló lengedez az iroda bejárata fölött, ahová belép a „pártista”, vagy lopva, s előbb körbenézve teszi, vagy King Kongként. Horváth Borbála írása.Egyik sem egészséges, mert nem tudja objektíven értékelni pártjának munkáját, lépéseit, sem magát. Előbbi és utóbbi reakcióját is saját gyengesége, valamint a politikához fűződő elingoványosított viszonyú társadalom nyomása okozza.

Ma megéreztem valamit abból, hogy némely párt némely tagjára a szervezet a jobb szó. Az ő irodájukba nem az agymosáshoz vagy a dühkiadáshoz különös vonzalmat érző unatkozók járnak – mint ahogyan ezt sokan vélik –, hanem azok, akik szívesen meginnának egy kávét, találkoznának hasonló gondolkodású emberekkel, tartoznának valahová. Széteső társadalmunkban a közösségi élményért sokan sokat tennének, s hogy ezt az elköteleződést hogyan használják, élnek-e vele vagy visszaélnek, többet mond minden kampánybeszédnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában