Helyi közélet

2014.02.04. 13:04

Nem emelnek árat a 2-es villamos miatt

Debrecen - Bár a színvonal jelentősen javul, az árak maradnak a jelenlegi szinten.

Debrecen - Bár a színvonal jelentősen javul, az árak maradnak a jelenlegi szinten.Kijelenthetjük, hogy a 2-es villamos elindulásával bekövetkező szolgáltatási színvonal emelkedés ellenére sem lesz a debreceni közösségi közlekedésben ár és bérletstruktúra változás!

Ezt Nagy Attila, a DKV Zrt. vezérigazgatója közölte annak kapcsán, hogy a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület, a (Derke) elnöke Kósa Lajos polgármesternek nyílt levelet küldött, melyben egyebek mellett azt kérdezi, hogy a 2-es villamos közelgő, - március elejére ígért - elindulása miatt hogyan változik meg a városban a helyi autóbuszok közlekedése? Például mely járatok szűnnek meg, melyek mennek majd másfelé, változnak-e emiatt a viteldíjak, milyen tarifarendszert vezetnek be? (A Napló a múlt héten hasonló kérdéseket továbbított a DKV-nak.)

Viták voltak, vannak

A Debreceni Közlekedési Zrt-től azt is megtudtuk, hogy a 2-es villamos indításával kapcsolatos új vonalhálózati terveket több hónapos szakmai egyeztetés után a vállalat szakemberei elkészítették. A tárgyalásokba több szervezetet, többek között a Derkét is bevonták.

HBN-OCs


Debrecen - Nem marad az utasoknak idejük megismerni a változásokat?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában