Helyi közélet

2014.02.24. 08:48

Néhai lapírónk, Bereczki Károly emlékezete

Debrecen - Utolsó kívánságának megfelelően Szovátán helyezik végső nyugalomra.

Debrecen - Utolsó kívánságának megfelelően Szovátán helyezik végső nyugalomra.

Megrendülve vettük a hírt, hogy egy budapesti kórházban hosszú, súlyos betegség után elhunyt Bereczki Károly újságíró, aki az 1990-as években néhány évig a Hajdú-bihari Napló munkatársa is volt. 1948-ban született Szovátán, Gyergyószentmiklóson érettségizett, Kolozsváron a Babes-Bolyai Tudományegyetemen történelem–filozófia szakot végzett.

Az újságírást Aradon kezdte, majd különböző erdélyi lapoknál folytatta, többek között Csíkszeredán. Az anyaországba való áttelepülése után – némi kitérővel – lapunk munkatársa lett, s elsősorban vidéki anyagaival szerzett megbecsülést megyeszerte, továbbá kitűnt állandó munkakészségével. A szerkesztőségbe egy kis erdélyi levegőt hozott.

Noha bohém természetű ember volt, műveltségét mindenki méltányolta. Ennek tanújelét adta kis könyvében is (Szülőföldön ismerősen), melynek írásai ma is érdeklődésre tarthatnak számot. Mint hírlik, végső nyughelye Szovátán lesz, ez utolsó kívánsága illik egyéniségéhez és erdélyi identitásához.

HBN-BE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában